Frontpage

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Klassen IT & Netwerken geven plankgas

Het startschot is gegeven. De leerlingen van klas 509 en 609 namen deel aan de Kick off van het Plankgasproject en de Leeronderneming van UNIZO. Ze volgden er workshops over sociale media en e-commerce. Aansluitend bezochten ze IT Planet. Dit bedrijf is een expert in 'flexible & temporary staffing in IT'. Na de voorstelling van het bedrijf kregen de leerlingen de kans om vragen te stellen. Een boeiende dag!

Lees meer...

'Recht-vaardig' : een dag in het Kortrijkse gerechtsgebouw

In het kader van de lessen cultuurwetenschappen zetten de 2 klassen 6 humane wetenschappen hun eerste stappen in het Kortrijkse gerechtsgebouw. Aarzelend, want een onvertrouwde omgeving. Advocaten in toga met dossiers onder de arm. In hun kielzog een slachtoffer of beklaagde. Als we de rechtszaal binnenstappen zijn de zenuwen gespannen.

Lees meer...

Excursie aardrijkskunde en sport voor de zesdes

In het eerste trimester gaan alle zesdes op excursie aardrijkskunde en sport. Een gevarieerde uitstap waarbij het landschap grondig bestudeerd wordt van diep onder de grond tot meters boven de grond en de sportieve uitdagingen onze leerlingen doen rillen van plezier of toch eerder trillen van spanning...

Lees meer...

Een goed schooljaar begint met sporten...

De voorbije week zijn heel wat klassen op sportdag geweest. Een perfecte klasvormende activiteit in het begin van het schooljaar. Van vlottenbouw en kanovaren tot hindernissenparcours of deathride : alleen met samenwerken en elkaar dragen geraken we er door...

Lees meer...

Wereldwinkelontbijt voor 234 vijfdes

Ze schuiven nog wat onwennig aan… die 234 vijfdes. Ze komen van Torhout, maar ook van Kortemark, Koekelare, Zedelgem, Diksmuide en internen soms van nog verder. In het forum staan de tafels geschikt per klas. Het ruikt er naar verse koffie en chocolade. Nee, zo worden leerlingen niet elke dag verwend. Maar deze ochtend kan het wel. Een ontbijt met vers brood, choco, chocolade, bananen, cruncho en fruitsap uit de wereldwinkel. Op de onderlegger prijkt een foto met 14 leerkrachten: werkgroep NEGEN. Een rustige vrijdagochtend om mekaar beter te leren kennen, kennis te maken met fair trade en met het jaarprogramma van werkgroep Negen. Welkom in de derde graad! (ph)

Lees meer...

Pagina 1 van 2

Ga naar boven