Erasmus+ : small countries, strong cultures

Onze school heeft voor de komende twee schooljaren een Erasmus+-project opgezet met Wellington School (Ayr – Schotland) en Zavod Sv. Stanislava (Ljubljana – Slovenië) onder de noemer ‘Small countries, strong cultures’. Binnen dit project wordt er zowel werk gemaakt van leerkrachtenmobiliteit als leerlingenmobiliteit, afgewisseld met doorlopende projecten rond dit thema, zoals bijvoorbeeld de uitwerking van een website, het ontwerp van een logo of samen musiceren.

De eerste leerkrachtenmobiliteit vond plaats in Schotland begin oktober. 5 leerkrachten trokken samen met de directie naar Ayr om het project verder vorm te geven. Daarnaast was er ook een leerkrachtenconferentie, georganiseerd door UCAPE (Union pour la culture et l’avenir professionel en Europe) met collega’s uit o.a. Frankrijk, Duitsland, Hongarije en zelfs India. Dit was het ideale moment om verder te netwerken en te brainstormen rond internationalisering.

De eerste leerlingenmobiliteit vindt plaats in Ljubljana van 9 t.e.m. 13 februari 2020. Deze leerlingenmobiliteit is op het lijf geschreven van de leerlingen van 4 La a en GrLa, omdat deze mobiliteit naast de talige component ook de component Romeinse geschiedenis belicht. De leerlingen verblijven er in gastgezinnen.

De logo’s werden ontworpen in de les PO en door klas 6IB gedigitaliseerd met een eigen ’touch’ in Paint.NET.

Klik voor de Erasmus+ website

Deel

Verwante berichten