Gouden medaille in Olyfran wedstrijd

Olyfran, wat staat voor Olympiade flamande du français, is een wedstrijd die in Vlaanderen wordt georganiseerd om de kennis (schriftelijk en mondeling) van studenten over de Franse taal te testen.

Dat we talent in huis hebben werd ook dit jaar bewezen tijdens de 34e editie van Olyfran.

Van de 1120 deelnemers in de categorie JUNIOR behaalden toplaureaten Lize Van Raemdonck, Joppe Baert en Merel Pollet uit klas 402 respectievelijk de 4de, 7de en 8e plaats!

Op het podium van de winnaars in de categorie MAX staat toplaureaat Dobrin Catteeuw op de derde plaats en toplaureate Ghislaine Kindt krijgt de gouden medaille! Deze leerlingen uit klas 602b laten 1168 leerlingen uit de derde graad ASO van scholen uit heel Vlaanderen achter zich.

Proficiat aan de deelnemers voor deze schitterende prestatie! Zij werden ondertussen al op digitale wijze in de bloemetjes gezet door een resem prominenten zoals de Franse ambassadeur in België, de inspecteurs van de vakgroep Talen van de Vlaamse onderwijsinspectie, professoren van de Universiteit Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven, de vertegenwoordiger van de Internationale Vereniging van de Francophonie bij de EU enz.

Deel

Verwante berichten