Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Paasviering 2de graad

In de Goede Week was er een stemmige paasviering in Groenhove. Heel wat leerlingen uit tweede en derde graad getuigden over hun engagement in deze wereld als voorbeelden van "jezelf weggeven, breken en delen" zoals Jezus deed op Witte Donderdag. Zo mag het zeker wat meer Pasen, leven in overvloed, worden voor meer mensen in deze wereld. Aanstekelijk.

Lees meer...

Excursie 3e jaar economie naar Ieper

Op 6 februari gingen de derdejaars economie op excursie naar Ieper. Daar stond een bedrijfsbezoek aan McBride gepland. Naar aanleiding van "100 jaar Groote Oorlog" kregen de leerlingen een workshop in het In Flanders Fields Museum, volgde een bezoek en een wandeling langs de Vesten.

Lees meer...

Nieuwjaarsreceptie en start van vastival in de 2de graad

Dinsdag gaven we in de 2de graad de aftrap van vastival 2018. We steunen dit jaar het christelijk Palestijns vluchtelingenkamp Dbayeh in Libanon waar zo’n 700 families wonen. Een aantal zusters waaronder ook Belgische zijn er de drijvende kracht. Ze concentreren zich op medische zorgen, onderwijs, huisvesting, voeding… Zr Jo was bij ons om te getuigen over de vele noden en het werk dat zij daar verrichten. Onze steun betekent zeker een menswaardiger bestaan voor deze gezinnen!

Lees meer...

Pagina 1 van 3

Ga naar boven