Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Nieuwjaarsreceptie en start van vastival in de 2de graad

Dinsdag gaven we in de 2de graad de aftrap van vastival 2018. We steunen dit jaar het christelijk Palestijns vluchtelingenkamp Dbayeh in Libanon waar zo’n 700 families wonen. Een aantal zusters waaronder ook Belgische zijn er de drijvende kracht. Ze concentreren zich op medische zorgen, onderwijs, huisvesting, voeding… Zr Jo was bij ons om te getuigen over de vele noden en het werk dat zij daar verrichten. Onze steun betekent zeker een menswaardiger bestaan voor deze gezinnen!

Lees meer...

Gedachtenisviering in de 2de graad

In de tweede graad hielden de godsdienstleraars een sfeervolle gedachtenisviering. Er werden lichtjes ontstoken voor de mensen die we moeten missen en de kortfilm Father & Daughter vertelt het verhaal van een leven lang afscheid nemen en toch ook hopen. Tijdens een lange stille tijd konden de leerlingen hun tranen uitschrijven: van een ik-begrijp-het-niet-traan of ik-wil-je-nooit-vergeten-traan tot een troosttraan. Brihang sloot de viering af met "oe ist". Het deed deugd om een uurtje stil te vallen en elkaar tot steun te zijn.

Lees meer...

Driedaagse uitwisseling met leerlingen uit Dinant

Op 10 november namen de leerlingen van 306 (Ec A) afscheid van hun correspondent uit Dinant. Het was een leerrijke, driedaagse uitwisseling met heel veel afwisselende activiteit. Zo stonden o.a. volgende activiteiten op het programma : een stadsspel in Torhout, een workshop chocolade bij chocolaterie Denolf, een kookworkshop waar ze samen spaghetti maakten, samen bowlen,... De leerlingen gingen ook op bezoek naar de Oefenschool waar ze - samen met hun correspondent - taalinitiatie Frans gaven aan de kindjes van het 3e leerjaar. Nu nog even geduld oefenen voor het wederbezoek voor het wederbezoek in Dinant eind april. Het wordt vast een blij weerzien !

Lees meer...

Pagina 1 van 2

Ga naar boven