Medium

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Ouverture 2de graad : Mind the wor(l)d

Mind the wor(l)d. Let op de wereld. Zie jij wat er echt aan de hand is tussen al het fake of onbelangrijk nieuws door? Wat is voor jou een donkere vlek op die wereldbol? Maar draag ook zorg voor die wereld, bescherm en behoed haar. Maar ook Mind the Word. Let je ook op je woorden? Zoek je de juiste taal om uit te drukken wat jij voelt? Die ene zin, dat ene woord dat voor jou er echt toe doet? Mind the wor(l)d: een gelaagd jaarthema waar Medium de 2de graad mee uitdaagt...

Lees meer...

Ga je mee in mijn droom? Of blijf je wakker?

Er was de dag van de muziek. Er waren Teachers on stage én Teens on stage. Films als Whiplash en Young@heart. En er was nog zoveel meer... Met de slotviering is dit liedje voor dit schooljaar uitgezongen. Ga je mee in mijn droom? Of blijf je wakker? Zo luidt de titel van deze slotviering. Het is een zin uit een van de liedjes van Wannes Cappelle, zanger van het Zesde metaal.

Lees meer...

Slotviering 2de graad op dinsdag 30 mei - Avondviering

Er zat muziek in dit jaar. Muziek was de rode draad doorheen dit Mediumjaar. Er was de 'dag van de muziek'. Er waren teachers on stage én teens on stage. Films als Whiplash en Young@heart, en er was nog zoveel meer...

Lees meer...

Vredestocht

Op 16 november trokken een groep vrijwilligers uit de 2de graad naar de Westhoek voor een vredestocht. Jean-Marie Hoessen nam ons mee in de waanzin van de Eerste Wereldoorlog. Een niet mis te verstane boodschap om waakzaam en kritisch te blijven. Een vredestocht die ons geraakt heeft.

Lees meer...

Dag van de Muziek : een overweldigend aanbod

I love it when you smile… Dit was een van de songteksten die op de Dag van de muziek op een T-shirt werd gestreken. Muziek was alomtegenwoordig, in woorden, in beelden, maar vooral live. Lachende gezichten leidden ons naar de concerten van ex‑leerlingen, workshops, documentaires, dj’s… Jullie glimlach toverde alvast een smile op ons gezicht.

Lees meer...

Pagina 1 van 9

Ga naar boven