3de graad

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Macy Maertens behaalt eerste prijs op Taalwedstrijd Duits

Macy Maertens, zesdejaarsleerlinge economie-talen aan het Sint-Jozefsinstituut-College, heeft in de finale van Taalwedstrijd Duits, georganiseerd door de KU Leuven campus Brussel, de eerste prijs weggekaapt. Met haar presentatie bij de opgegeven stelling ‘Die Bundesrepublik Deutschland 1949-2019: eine Erfolgsgeschichte?’, oogstte ze lof van de jury voor de bijna foutloze en overtuigde manier waarop ze het publiek op sleeptouw nam en wist aan te tonen waarom Duitsland wel degelijk trots kan terugkijken op de voorbije 70 jaar. Het levert haar, met dank aan een paar Adidas-sportschoenen, een welverdiende en erg mooie taalstage van een maand in de Oost-Duitse universiteitsstad Jena op! Proficiat!

Lees meer...

604 (Ec-Mt) trok met een schitterend 'Puppenspiel' naar Eupen

Klas 604(Ec-MT) trok met een schitterend 'Puppenspiel' naar de kleuters van de Pater Damian Grundschule in Eupen, waar ze het beste van zichzelf gaven. De kleutertjes waren geboeid door de mooie poppen die onze leerlingen zelf maakten en door hun voortreffelijk Duitstalige poppenkast. Daarna trok klas 604 naar het Duitstalig Parlement waar ze een interessante rondleiding kregen. Ze sloten de dag af met een bezoek aan chocoladefabriek Jaques en een wandeling in Aachen. Moe maar supertevreden keerden ze 's avonds laat terug naar Torhout.
Herzlichen Glückwunsch zu dieser schönen Leistung!

Lees meer...

Wereldwinkelontbijt als welkom voor 218 vijfdes

Ze schuiven nog wat onwennig aan… die 218 vijfdes. Ze komen van Torhout, maar ook van Kortemark, Koekelare, Zedelgem, Diksmuide en internen soms van nog verder. In het forum staan de tafels niet zoals gewoon, maar in formaties. Het ruikt er naar verse koffie en chocolade. Nee, zo worden leerlingen niet elke dag verwend. Maar deze ochtend kan het wel. Een ontbijt met vers brood, choco, chocolade, bananen, cruncho en fruitsap uit de wereldwinkel. Op de onderlegger prijkt een foto met 16 leerkrachten: werkgroep NEGEN. Een rustige vrijdagochtend om mekaar beter te leren kennen, kennis te maken met fair trade en met het jaarprogramma van werkgroep Negen. (ph)

Lees meer...

Meer artikelen...

Pagina 1 van 2

Ga naar boven