Frontpage

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Recht-vaardig voor klassen 605-606-607

De Hoge Raad voor Justitie nodigt in een charmeoffensief scholen uit op een inleefdag ‘recht-vaardig’. In het kader van de lessen Cultuurwetenschappen trekken 3 klassen HW naar het gerechtsgebouw van Brugge. Ze werden er ontvangen door de ondervoorzitter van de correctionele rechtbank Huyghebaert en woonden verschillende rechtszaken bij. Deze keer geen TV ‘de rechtbank’ of ‘beschuldigde sta op’, maar op het scherpst van de snee én ‘real life’. Advocaten haalden hun beste argumenten boven om hun cliënt te verdedigen. Het openbaar ministerie eiste de toepassing van het strafboek. De rechter wikte en woog.


Daarna kunnen de leerlingen het zelf uitproberen door in de huid te kruipen van een rechter, griffier, slachtoffer, advocaat of burgerlijke partij. Een rollenspel met toga’s en in een rechtszaal. De geleverde vaardigheden werden geanalyseerd en becommentarieerd door de beroepsrechter.
Een studiekeuze in justitie als justitie assistent, advocaat of criminoloog? Zesdes hebben nog half jaar om er over te beslissen. Een beklijvende dag. (ph)

klik op een foto voor het volledige fotoalbum

Justitie 605 04

KLAS 605

Justitie 607 17 

KLAS 607

Klas 606 maakt deze excursie later

Ga naar boven