Frontpage

 

sjnewSint-Jozefsinstituut-college
Torhout

Ondernemers voor de klas

Dankzij het initiatief ‘Ondernemer voor de klas’ van Vlajo hebben de leerlingen van heel wat klassen de kans gekregen om in gesprek te gaan met professionals uit diverse sectoren.

Klas 509 ontving mevrouw Sabrina Poelvoorde, zaakvoerder van Mentoring Systems. Het werd een boeiend gesprek over ondernemen en de waaier aan carrièremogelijkheden binnen de IT-sector.

(klik op een foto voor het volledige fotoalbum)

Ondernemervoordeklas 09

mevrouw Lisa Maes nam de leerlingen van klas 508 mee in de wereld van de bank: kies spaar en koop, slim je budget beheren. De thema's sparen, lenen, beleggen en verzekeren kwamen zo uitgebreid aan bod. De leerlingen kregen wat nuttige tips mee die hen in het dagelijks leven van pas zullen komen. De sessie sloten we af met quiz waarbij leuke prijzen konden verdiend worden.

Ondernemervoordeklas 04

Klas 603b kreeg Nikolas Vandelanotte van Vandelanotte++ op bezoek. In deze boeiende sessie kregen we uitleg over het familiebedrijf, hun missie, hun groei, hun waarden, ...

We leerden het verschil kennen tussen boekhouden en accounting. Daarnaast merkte meneer Vandelanotte op dat het inboeken van een factuur in de toekomst zal worden geautomatiseerd. Toch blijft het aantal werknemers bij Vandelanotte++ stijgen omdat het bedrijf steeds blijft innoveren. Ondernemend zijn, durven weliswaar berekende risico's nemen is de sleutel tot succes. Ondernemen is dromen en doen!

Ondernemervoordeklas 01

Mevrouw Coppin bracht een bezoek aan de leerlingen uit het vijfde jaar economie (Economie Moderne Talen en Economie Wiskunde). Ze richtte haar eigen bedrijf ‘A. Coppin & Partners’ op. De leerlingen konden volop vragen stellen over ‘ondernemen’, de carrière van mevrouw Coppin en wat het ruime takenpakket van een boekhouder inhoudt. We maakten kennis met een dynamische bedrijfsleider, aanstekelijk enthousiast over haar beroep.

Ondernemervoordeklas 10

Kurt Boelens dompelde klas 604 (economie moderne talen) onder in de wondere wereld van de human resources. Er werd dieper ingegaan op de verschillende taken van HR services ADMB. Innovatief, creatief en flexibiliteit zijn dé meeste gevraagde eigenschappen van toekomstige sollicitanten!

Ondernemervoordeklas 12

Op vrijdag 2 maart kwam ondernemer Bob Cornelis van Ready For Solutions ons vertellen hoe hij logistieke problemen in bedrijven aanpakt en welke methodes hij hiervoor gebruikt. De Lego Serious Play, een unieke en bewezen methode voor probleemoplossing, mochten de leerlingen even uitproberen. Bouw je situatie of probleem na met legoblokjes en bereik verrassende resultaten! "Do what you love and love what you do !"was één van zijn tips om een succesvol ondernemer te worden.

Ondernemervoordeklas 16

OvK 2018 button Wij doen mee

Ga naar boven