Ondernemer voor de klas

“Begin met het waarom” was de boodschap! In klas 608 kwam ondernemer Luc Coopman van het boekhoudkantoor Cobofisk de leerlingen van Boekhouden-Informatica uit klas 608 inspireren over het beroep van boekhouder. Het werd een boeiende uiteenzetting over de evolutie van accountancy naar consultancy, teamwork en flexibiliteit. De heer Coopman is 60 jaar en zit nog geregeld zelf op de schoolbanken. Dit illustreerde de noodzaak van levenslang leren. Je werk graag doen is de sleutel tot succes. Het werd een warm en inspirerend verhaal over de rol van de boekhouder als coach voor de bedrijven.

In de onderneming van de toekomst is innovatie, samenwerken in zelfsturende teams en flexibiliteit cruciaal om te overleven. Innovatie wordt gedreven door een permanent proces van snelle en massale informatieoverdracht.

Steven Ackx, Innovation program manager bij DX Gladiators, kwam als ondernemer voor de klas, in klas 609 (richting Informaticabeheer).  Hij vertelde over hoe hij als ‘digital disruptor’ bedrijven digitaal transformeert en innoveert. Het werd een boeiende uiteenzetting over zijn carrière, de digitale evolutie en de toekomst.

In het kader van ‘Ondernemer voor de klas’ van Vlajo vzw kreeg klas 508 (Boekhouden-Informatica) bezoek van Anja Coppin van A. Coppin & Partners. Tijdens de gastles vertelde ze vol enthousiasme over haar loopbaan, over hoe ze haar eigen boekhoudkantoor heeft opgericht en wat het takenpakket van een boekhouder zoal inhoudt. De leerlingen luisterden geboeid en maakten volop gebruik van de kans om vragen te stellen over ondernemerschap.

Ondernemer voor de klas is een prachtig initiatief van Vlajo. Ook klas 603b (Economie Wiskunde) nam deel en kreeg de kans om in gesprek te gaan met Hans Ocket van Converge-IT. Het werd een boeiend gesprek. De leerlingen maakten volop gebruik van de kans om vragen te stellen over het bedrijf Converge-IT, de loopbaan en ervaringen van mijnheer Ocket.

Klas 503b2 (Economie-Wiskunde) kreeg Karel Dubois van Wavesurfer op bezoek. Hij wist onze leerlingen warm te maken voor het ondernemerschap door het delen van zijn eigen ervaringen: over hoe hij is gestart van een wit blad papier en in enkele jaren tijd Wavesurfer wereldwijd op de kaart heeft gezet. Een leerrijke gastles!

Klas 509 (Informaticabeheer) kreeg in het kader van ‘Ondernemer voor de klas’ van Vlajo bezoek van Kathleen Dendauw van Logimax. Mevrouw Dendauw wist de leerlingen 2 uur te boeien met een sessie over haar loopbaan en het oprichten van haar bedrijf Logimax. De leerlingen kregen volop de kans om vragen te stellen, wat ze dan ook deden. Na deze sessie weten we alvast heel wat meer over ERP-systemen (enterprise resource planning).

Klas 504 (Economie Moderne Talen) kreeg bezoek van Jan Degryse van Vandelanotte Audit. Het werd een boeiende sessie waarin mijnheer Degryse zijn kennis en ervaringen deelde met de leerlingen. We leerden heel wat over de boeiende job van een bedrijfsrevisor en de activiteiten van Vandelanotte.

Never start a business just to make money. Start a business to make a difference. Dit is één van de verschillende quotes die mijnheer Steven Cuvelier aanhaalde in zijn gesprek met klas 604. De leerlingen uit Economie Moderne Talen kregen in het kader van Ondernemer voor de klas van Vlajo de kans om samen met mijnheer Cuvelier over ondernemerschap te praten. Mijnheer Cuvelier deelde zijn ervaringen met de leerlingen. Een boeiend gesprek!

Deel

Verwante berichten