Ondernemer voor de klas

In het kader van ‘Ondernemer voor de klas’ van Vlajo vzw kreeg klas 508 (Boekhouden-Informatica) bezoek van Anja Coppin van A. Coppin & Partners. Tijdens de gastles vertelde ze vol enthousiasme over haar loopbaan, over hoe ze haar eigen boekhoudkantoor heeft opgericht en wat het takenpakket van een boekhouder zoal inhoudt. De leerlingen luisterden geboeid en maakten volop gebruik van de kans om vragen te stellen over ondernemerschap.

Klas 503b2 (Economie-Wiskunde) kreeg Karel Dubois van Wavesurfer op bezoek. Hij wist onze leerlingen warm te maken voor het ondernemerschap door het delen van zijn eigen ervaringen: over hoe hij is gestart van een wit blad papier en in enkele jaren tijd Wavesurfer wereldwijd op de kaart heeft gezet. Een leerrijke gastles!

Klas 509 (Informaticabeheer) kreeg in het kader van ‘Ondernemer voor de klas’ van Vlajo bezoek van Kathleen Dendauw van Logimax. Mevrouw Dendauw wist de leerlingen 2 uur te boeien met een sessie over haar loopbaan en het oprichten van haar bedrijf Logimax. De leerlingen kregen volop de kans om vragen te stellen, wat ze dan ook deden. Na deze sessie weten we alvast heel wat meer over ERP-systemen (enterprise resource planning).

Klas 504 (Economie Moderne Talen) kreeg bezoek van Jan Degryse van Vandelanotte Audit. Het werd een boeiende sessie waarin mijnheer Degryse zijn kennis en ervaringen deelde met de leerlingen. We leerden heel wat over de boeiende job van een bedrijfsrevisor en de activiteiten van Vandelanotte.

Never start a business just to make money. Start a business to make a difference. Dit is één van de verschillende quotes die mijnheer Steven Cuvelier aanhaalde in zijn gesprek met klas 604. De leerlingen uit Economie Moderne Talen kregen in het kader van Ondernemer voor de klas van Vlajo de kans om samen met mijnheer Cuvelier over ondernemerschap te praten. Mijnheer Cuvelier deelde zijn ervaringen met de leerlingen. Een boeiend gesprek!

Deel

Verwante berichten