Vastival 2022

Voor alle leerlingen van de tweede graad vindt op donderdag 10 maart Vastival plaats (Vastival is de samentrekking van de woorden ‘vasten’ en ‘festival’). Op Vastival zetten 445 jongeren met al hun jeugdig enthousiasme hun schouders onder een nieuw project. Dit jaar besloot de werkgroep Medium om geld in te zamelen voor het opvangcentrum voor vluchtelingen in Sijsele.

Tijdens de godsdienstlessen konden de leerlingen een interview bekijken met Sophie, coördinator van het opvangcentrum, daarin nam ze de leerlingen mee op een korte rondleiding en gaf ze aan waar de vele jonge gezinnen en adolescenten nood aan hebben. Ze dromen ervan om hun speelweide uit te rusten met een volleybalnet, voetbalgoals, trampoline en ander sportmateriaal zodat ze zich na school kunnen uitleven. Wij kunnen met z’n allen deze droom realiseren. Laat er geen twijfel over bestaan: onze bijdrage maakt een verschil uit!

VOORMIDDAG

De voormiddag begint met het verkleden in het Festivalthema passende bij ‘De jaren…’ Daarna start een carrousel van vier delen. Er is een viering, een gesponsorde estafetteloop op de speelplaats van blok 8, een quiz over alles wat de leerlingen hebben gezien over de vluchtelingenproblematiek en als laatste is er een verkenning van de veiling artikelen waar later die dag op kan geboden worden tijdens een online veiling.

MIDDAG

Tijdens de middagpauze wordt een solidariteitsmaal genuttigd in het schoolrestaurant De Brug. Alle leerlingen van de tweede graad kunnen aanschuiven, ook zij die normaal thuis eten. Een ticketje kopen vooraf volstaat.

Klik op de affiche om alle te veilen objecten te bekijken!

NAMIDDAG

In de namiddag staat een aflevering van de Masked Teacher gepland: wie waagt een gokje en raadt welk leerkracht verstopt zit in het pak? Daarna volgt de veiling. Alle artikelen kan je vooraf online bekijken, zodat u als ouder via zoon of dochter ook een bod kan uitbrengen. Als afsluiter is er de grote ontmaskering  van de Masked Teacher.

Deel

Verwante berichten