Als het moeilijk wordt, staan we klaar om te helpen

Heel veel leerlingen werken zonder al te veel problemen het secundair onderwijs af. Maar voor sommigen loopt het wat moeilijker. Soms zijn het persoonlijke problemen, soms gaat het studeren niet zo vlot. Wat je moeilijkheid ook is, je kan altijd terecht in ‘De Plek’ (2de graad) of ‘De Z-kamer’ (3de graad). Daar staat altijd iemand klaar om naar je te luisteren en waar nodig te helpen.

Als je vragen hebt op vlak van studeren, kan je een beroep doen op een ruim uitgebouwde studiebegeleiding. Niet enkel staan de vakleraars steeds klaar om je te remediëren (soms ook over de middag) maar op elke graad zijn er ook studiebegeleiders om je te helpen met je studieplanning, je studiemethode en om je motivatie weer bij te spijkeren. Je bent ook welkom op de vrije (begeleide) avondstudie in een rustige studiesfeer.

Zit je met andere zaken in de knoei, dan kan je terecht bij de leerlingenbegeleiders. Zij werken nauw samen met de directie en het CLB waarmee ze wekelijks samenzitten voor overleg.

Als bijzondere zorg nodig is, kan je na overleg met de klassenraad en de cel leerlingenbegeleiding rekenen op een handelingsplan op maat waarbij de school jou zo goed mogelijk ondersteunt. De school stelt tijdens de examens ook specifieke software als Kurzweil in de tijdsklas beschikbaar. Op dat vlak was onze school een pionier en we hebben dan ook een grote knowhow opgebouwd. Als je nood aan extra uitdaging biedt de accentwerking kansen.

Omdat we weten hoe belangrijk de juiste studiekeuze is, besteden we daar samen met jou veel zorg aan.

Wie is wie?

Martine De Zutter

directeur

Rik Cloet

adjunct-directeur

Sofie Pleysier

algemene coördinatie

Sofie Vandaele

graadcoördinatie
2de graad

Ide Vanwildemeersch

graadcoördinatie
3de graad

Studie- en leerlingenbegeleiding

Elke Coens

2de graad

Valerie Vermeersch

2de graad

Sharon Verhenne

3de graad

Dirk Fraeyman

3de graad

Dit volledige team staat voor je klaar!